Malli per Ty

images-4-150x150
Mbase nuk bej mire se po te shkruaj
pasi nuk di nga t’ja filloj
se kam shum per te treguar
nuk e di mund dhe te gaboj
ndoshta ate qe ndjej nuk e shpreh dot
sepse fjalet kan varferi dhe cdo te mjaftojn
gjithsesi disa germa po i formoj
“me gjith shpirt te dashuroj”
por te lutem mos e merr per dobesi
keto jan ndjenjat e mia per ty
edhe nese un te ngjaj si femi
eshte malli dhe deshira te jem me ty ne perjetsi…

Me e rende se toka me e lehte se hija

download-2-150x150
Më e rëndë se toka Më e lehtë se hija
E vjeter sa lindja Pafund sa gjithësia
E ëmbël sa fjala E hidhur sa pikëllimi
E ngrohët sa falja E fortë sa qëndrimi
Rrënon edhe atje Ku fare ska ndërtuar
Ep fryte në atë vend Ku rrënjë ska lëshuar
E-ndrit errësirën Errëson ndriqimin
I pasuron ëndrrat Dhe ndalon ëndrrimin
Ujitet dhe jeton Edhe në shkretëtirë
Përballon acarin Dhe nuk ka të ngrirë
Rrallë kthehet aty Qe njëherë del
Është fuqi e fort Kur pushton s`pari herë
Pastron çdo plagë Dhe një ofshamë liron
Sa do t`jetë e dhimbshme Plagën e shëron
Vajin e kthen në këngë Ngushllimin në urim
Ndryshk unazat ne gisht Kur nuk ka bashkim
Kur ndizet t`parën herë Flaka e saj përjetohet
Vetëm prushi nëse mbetet Është e para dhe nuk harrohet
Syri nuk e shef Veshi nuk e dëgjon
Zemra është folea Që në të banon