alen

Arkiva për kategorinë ‘Poezi dashurie’

Zemer a te kujtohet dita qe te pashe,
A te kujtohet shikimi qe te dhashe?
A te kujtohet buzqeshja qe te dhurova
Qe nga ai moment me ty u dashurova..

Ndodhe ndonjehere
Te zhytem ne kujtime
Dhe ne ato rruge
Te te kerkoj..
Ndodhe ndonjehere
Te ndaloj kjo zemra ime
Dhe pastaj ritmin
prap te vazhdoj.
Kliko për të lexuar poezinë të plotë »

Sytë që mi ke ty
Si liqej të kthjellët mali,
Si magnet mua më tërheqin
Shiqimin në ta s’mund ta ndali!

Sikur uji që t’flladitë
Shpirtin që ta freskon,
Ashtu dhe shiqimi yt
Dhembjet mua m’i lehtëson!
Kliko për të lexuar poezinë të plotë »

Do të vdes për ty
Askush sdo ta kuptoj
Që në jetën tende
Unë nuk ekzistoj.
Në këtë botë deshta
Që i lumtur të jem
Në duart e mia
Vetëm ty të të kem.
Kliko për të lexuar poezinë të plotë »

Dommosdo doja të shkruaja për ty , një poezi
Një poezi që s’do kishte shoqe në këto anë
I thirrja frymëzimit natën të më vi
Por përpjekjet e mija sikur kot më vanë.

Thash kot, vargjet s’rridhkan me sforcime
Më paska ikur delli i të shkruarit
Papritmas mu kujtua kafshimi i buzës sime
Në shkallë duke u ngjiitur pas murit.
Kliko për të lexuar poezinë të plotë »

Një natë, vetëm një natë
Unë isha me Ty
Një natë e shkurtër dhuratë
Një natë tmerrësisht e bukur-llahtari.

Një natë e shkurtër, gjashtë nëntor
Atë natë unë isha me Ty
Isha i botës më i madhi dashnor
Isha Orfeu unë dhe Euridika Ti.
Kliko për të lexuar poezinë të plotë »

Ah, sonte se ç’mu kujtove
Kur kokën n’gjoks të tjetrit ndoshta ke mbështetë
Tetë vjetë rresht që më dashurove
Shpejt shkuan, në të shkurtën jetë.

Sonte se ç’mu stis portreti yt
Me kokën mbështetur në gjoks të tij
Portereti yt sikur më mbyt
Dhe për atë tjetrin më ngjallë xhelozi.
Kliko për të lexuar poezinë të plotë »

Duhet pak kohé
qe te jetosh.
Duhet pak kohe
te mendosh.
Duhet nje enderr
per ta bere realitet
dhe kjo eshte
me e veshtira ne jeté.

Sondazh

Dashuria e pare nuk harrohet, si mendoni ju?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...
Komentet e fundit
About us
Writing and reading love poetry is a way to get in touch with your inner feelings about the emotions of loving and being loved. Love poetry spans emotions from hate and despair to admiration and adulation. The poems offered here reflect that diversity. Love poetry is not only for "lovers" but speaks to anyone who has experienced the desire to be loved... that is it speaks to everyone. We hope you enjoy the love poems offered by PoeziDashurie.me.