alen

Frymëmarrja bashkohej në tym të duhanit
Dhe era lodronte me perdet në kuzhinë.
Vështrimi i humbur në cep të tavanit.
Kjo natë kundërmonte patjetër rutinë…

E frikshme kjo natë, të frikshëm mendimet,
Dhe jeta e bukur, magjepse ndër fjalë.
Rutinë do të thotë të mbysësh veprimet
Në gropën e heshtjes të futesh i gjallë…


E del përsëri nga gropa e heshtjes
Në jetën magjepse që frymën të merr.
Rreshtore rutine mes ngrënies e fjetjes
Me sytë nga tavani dhe perdet në erë!

Të dua o jetë, o shtrigë e dëshirës
Më mbushe me ëndrra, e n’ëndërr më le
Tavani që duket përtej errësirës
Dhe trupi që endet ndër mijra përse!

Të dua o shpresë, o tempull i jetës.
Enigmë e së nesërmes, q’askush nuk të di
Tavani i përshtatej më shumë të vërtetës
Dhe era që frynte anonte nga Ti!


Posto një koment

Sondazh

Dashuria e pare nuk harrohet, si mendoni ju?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...
Komentet e fundit
About us
Writing and reading love poetry is a way to get in touch with your inner feelings about the emotions of loving and being loved. Love poetry spans emotions from hate and despair to admiration and adulation. The poems offered here reflect that diversity. Love poetry is not only for "lovers" but speaks to anyone who has experienced the desire to be loved... that is it speaks to everyone. We hope you enjoy the love poems offered by PoeziDashurie.me.