alen

Të jesh me ty, t’mos kërkosh gjë tjetër
Veç dy buzë dhe një palë sy,
Të jesh me ty, me askend tjetër
Ta bësh botën tënde, t’ndihesh Perëndi.

Të jesh me ty, n’gjirin tënd kokën të mbështetësh
T’mos duash gjë tjetër, veç hireve të tua,
N’shkëmbim të një jetë pre miliona vjetësh
Të thuash veç këtë çast, asgjë tjetër s dua.

Të jesh me ty, veç me kurmin tënd
Të lozësh, të çmenesh nga dhelet e tua,
Eshtë ky cast që më ngjallë dhe çmend
Dhe veç këtij, asgjë tjetër s dua.

Të jesh me ty dhe vetëm me ty
Të kesh zjarrin e Prometheut, të sfidosh perënditë,
Të jem Amori unë dhe Ni(m)fa ti
Do thotë t mos ketë natë, të ketë veç dritë.

17.01. 2007


Posto një koment

Sondazh

Dashuria e pare nuk harrohet, si mendoni ju?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...
Komentet e fundit
About us
Writing and reading love poetry is a way to get in touch with your inner feelings about the emotions of loving and being loved. Love poetry spans emotions from hate and despair to admiration and adulation. The poems offered here reflect that diversity. Love poetry is not only for "lovers" but speaks to anyone who has experienced the desire to be loved... that is it speaks to everyone. We hope you enjoy the love poems offered by PoeziDashurie.me.