alen

Nëse ndodh të ngjallemi përsëri
Pas vdekjes që jeta na gatoi,
Poqese unë vdes i pari, ti mos mbaj zi
Thuaj, doli nga kjo jetë dhe shkoi

Nëse pas jetës ka dhe një jetë tjetër
Dhe ndodhë të ngjallemi sërish,
Atëherë të dy bashkë, do jemi patjetër,
Në jetën time të dytë , mirë se të vish.

Nëse ndodh t mos ngjallemi përsëri
Të mos ketë përtej varrit dhe një jetë,
Mes tokës e qiellit do endem si lubi
Peng i dashurisë , pa varr mbetë.

Ditën e të vdekurve , mos shko ndër varre
T më sjellësh lule , as mos e mendo,
Ti Ni(m)fa ime , Zonjë e Madhe
Ndër qiej eja , atje më kërko.

Atje do më gjesh , lart ndër yje
Duke t soditur pangopshëm, gjer n amshim
Se jeta pa Ty, kurrë s pati fillim
Ish e kotë fare, pa trajtë dhe pa shije.


Posto një koment

Sondazh

Dashuria e pare nuk harrohet, si mendoni ju?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...
Komentet e fundit
About us
Writing and reading love poetry is a way to get in touch with your inner feelings about the emotions of loving and being loved. Love poetry spans emotions from hate and despair to admiration and adulation. The poems offered here reflect that diversity. Love poetry is not only for "lovers" but speaks to anyone who has experienced the desire to be loved... that is it speaks to everyone. We hope you enjoy the love poems offered by PoeziDashurie.me.