alen

Ti je gjithçka që njeriu do të dëshironte,
Ajri, uji, toka , zjarri dhe nata me hanë,
Ti je gjithçka që Zoti desh të krijonte,
Eva, Afrodita, e pavdekshmja Nirvanë.

Ti je gjithçka që njeriu do desh të zotëronte,
Paraja, pushteti dhe e madhërishmja, bukuria,
Para teje, njeriu, gjë tjetër s’do kërkonte,
Sepse ti je arma atomike, superfuqia.

Ti je Eva, mollë, në Kopshtin e Edenit,
Që Zoti të krijoi, për qejf të Tija,
Je tundimi i Adamit, e Erosit shkëndija,
Zemërimi i Zotit, ngashnjimi i njeriut, tradhëtia.

Ti je Rozafa, grua me qumësht të bardhë,
Gjaku i tharë nën ftohtësinë e një guri,
Je Doruntina, nën tisin e natës, mbi kalë,
Që vë në sprovë, besën e një burri.

Ti je Ni(m)fa, bija e Herës dhe e të rreptit Zeus,
Që sundon Akropolin që nga antika, fillimi,
Ti Anteun e mbërthen për toke dhe i thua sus,
Ti je Zoti, Gjithësia, Bing Bengu, Krijimi.

Ti je premtimi i pambajtur, zhgënjimi, tradhëtia,
Je e para ndër shtatë muzat e Zeusit dhe Herës,
Mbretëreshë në fron, si vetë poezia,
Je cikna e dimrit dhe bulëza e parë e Pranverës.

17.04. 2010


Posto një koment

Sondazh

Dashuria e pare nuk harrohet, si mendoni ju?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...
Komentet e fundit
About us
Writing and reading love poetry is a way to get in touch with your inner feelings about the emotions of loving and being loved. Love poetry spans emotions from hate and despair to admiration and adulation. The poems offered here reflect that diversity. Love poetry is not only for "lovers" but speaks to anyone who has experienced the desire to be loved... that is it speaks to everyone. We hope you enjoy the love poems offered by PoeziDashurie.me.