alen

Mendja ime si me kanxhë kapur
Në fundin tënd të zi, me lule të bardha,
Kujtoj këmbët tu’ja, nën fundin e hapur
Ti Nimfë e bukur, zanë si në përralla

Mendja ime si me çengel kapur
Tek buzë e kafshuar, kalimthi në shkallë,
Dhembje e bukur, plagë e pahapur,
Djetëvjetëshin shaloi, kohës I bën ballë.

Dhe sa dhjetëvjetësha do shkojnë e vijnë
E mendja ime pas teje do vete,
Ah, mendimet , drejt teje më shtyjnë
Si valë e detit që t’merr më vete.

E tmerrshme valë, det i paanë
Mos më torturo, në breg me nxirr,
Posi merimangë, në rrjetë nxanë
Plagën e pashëruar po e tjerr.

 


Posto një koment

Sondazh

Dashuria e pare nuk harrohet, si mendoni ju?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...
Komentet e fundit
About us
Writing and reading love poetry is a way to get in touch with your inner feelings about the emotions of loving and being loved. Love poetry spans emotions from hate and despair to admiration and adulation. The poems offered here reflect that diversity. Love poetry is not only for "lovers" but speaks to anyone who has experienced the desire to be loved... that is it speaks to everyone. We hope you enjoy the love poems offered by PoeziDashurie.me.